Workshop Levende Beelden bij Verhildersum

LEENS – Nieuwsgierig naar de kunst van Levende Beelden? Leer op 15 juli de fijne kneepjes van het levend standbeeld en werk toe naar een optreden in de workshop bij Museum Borg Verhildersum. Vakvrouw Eveline Beuman van Living Sculptures begeleidt deze dag. Zij heeft al meer dan 25 jaar ervaring in de wereld van stilstaan en performen. Zij was vanaf het begin nauw betrokken bij het World Living Statues, onder andere enkele jaren als artistiek adviseur en jurylid.

Verhildersum heeft een grote collectie 19de eeuwse kostuums. Jaarlijks is een deel daarvan te zien in een thema-tentoonstelling. Na de tentoonstellingsperiode worden deze kwetsbare stukken bewaard in een klimaatgereguleerde ruimte, zodat de kostuums voor de toekomst bewaard blijven. Een aantal van de kostuums is professioneel nagemaakt en deze kostuums worden bij speciale gelegenheden bij Museum Borg Verhildersum gedragen. Prachtige jurken, hoeden en ook chique mannenpakken zijn al in de ‘namaak-collectie’ opgenomen.

In de workshop draagt u zelf een van deze kostuums, leert u schminken en oefent u een kleine act die helemaal afgestemd is op het 19de eeuwse borgleven. Voor bezoekers van de borg zal uw optreden net zo onvergetelijk zijn als voor uzelf!

De gratis workshop duurt van 10.30 tot 16.00 in Museum Borg Verhildersum.

Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers. Wees er snel bij. Aanmelden kan via info@verhildersum.nl

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.