Sportcentrum Veldwijk Winsum wordt woonlocatie

WINSUM – De bij velen bekende boerderij Veldwijk aan de Onderdendamsterweg te Winsum, nu nog in gebruik als sport- en activiteitencentrum, wordt ontwikkeld tot een woonlocatie. De schuren worden gesloopt en in de bestaande stijl teruggebouwd met daarin 12 woningen rondom een patio. Op het achterliggende terrein worden 6 twee-onder-een-kapwoningen gerealiseerd. Het bestaande voorhuis wordt bouwkundig losgemaakt en zelfstandig verkocht. Het geheel krijgt een groen en parkachtig karakter, waarover de toekomstige bewoners gezamenlijk regie zullen hebben. Beoogde realisatie vindt plaats vanaf het voorjaar van 2023.

De huidige eigenaren, Gert en Grace Veldwijk, zullen hun sportcentrum vanaf 1 augustus beëindigen. Vanaf dat moment worden de gebouwen gereedgemaakt voor de nieuwe functie. Gert Veldwijk: ‘Wij zijn verheugd dat onze locatie een waardevolle en eigentijdse invulling krijgt. Daardoor kunnen wij het met een gerust hart overdragen. Omwonenden van de projectlocatie zijn positief over de ontwikkeling, omdat de bestaande uitstraling wordt gerespecteerd en het aantal woningen aansluit bij de omgeving.

Het project ‘Veldwijk’ beslaat naast het voorhuis in totaal 18 volwaardige woningen met een grondoppervlak van circa 120 vierkante meter. De gebouwen zijn door architect Jacob Veltman te Winsum ontworpen, gasloos en zeer energiezuinig, onderhoudsarm, en aardbevingsbestendig. De 12 schuurwoningen staan aan weerszijden van een patio, die als gemeenschappelijk ontmoetingspunt kan fungeren. Omdat de locatie groen en autoluw is, zijn de woningen geschikt voor diverse doelgroepen. Gemeente Het Hogeland heeft zich reeds in principe akkoord verklaard met de plannen en bereidt de vergunning voor.

Verkoop van dit project start na de zomervakantie en zal plaatsvinden middels biedingen of inschrijving, toewijzing van de woningen aan de nieuwe eigenaren tegen het einde van het jaar. Aannemer Kees Apoll uit Grootegast, die in Winsum ook de locatie Oldewarring heeft gebouwd, zal de bouw verzorgen. Prijzen starten vanaf circa € 350.000,–

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met de projectmakelaars, Dijkstra Makelaardij en Financieel Advies te Zuidhorn en Makelaardij Stenekes te Winsum, via info@nieuwbouwwinsum.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.