‘See nr 1’ tweede kunstwerk langs beeldenroute Kunstvloed

SAUWERD/WETSINGE – Sinds vrijdag 24 januari is het officieel. Het kunstwerk ‘See nr 1’ van Merijn Vrij is het tweede werk langs de beeldenroute van Kunstvloed. Met een wandeling vanaf Mij Dorst – het eerste permanente beeld langs de route – is het kunstwerk ‘onthuld’. Dichter Jan Glas heeft onderweg prachtige gedichten voorgedragen.

Wethouder Arjen Nolles nam de aanwezigen mee in het belang van het beleven van het gebied. Natuurlijk heeft kunstenaar Merijn Vrij een tipje van de sluier opgelicht over de achtergrond en de totstandkoming van het kunstwerk: “Het betreft een ready made of object trouvé, dat de bezoeker zelf mag opzoeken of tegenkomen op de route. De toevallige ontmoeting met kunst en natuur laat de kijker het landschap scherper beleven.” Als afsluiting werd er samen het glas geheven in de tuin van ‘t Sael.

Langs het ‘Sauwerder ommetje’ vind je tijdens Kunstvloed werken van verschillende beeldende kunstenaars. Kunstvloed laat na elke editie één kunstwerk achter en overspoeld zo Sauwerd en Wetsinge letterlijk met kunst. In 2020 heeft het eerste kunstwerk ‘Mij Dorst’ van Gert Sennema, een permanente plek in Groot Wetsinge gekregen. Het houten beeld is de eerste in een reeks beelden die samen een beeldenroute zullen vormen. Vrijdag kreeg het tweede kunstwerk, See nr 1 van Merijn Vrij, een permanente plek.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.