Vegetarische groentenschotel met zoete aardappel en mozzarella.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 4 tomaten
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 grote zoete aardappel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • 3 tl Provençaalse kruiden
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding:

Doe de tomatenblokjes in een ovenschaal . Breng de tomatenblokjes op smaak met peper, zout, 1 tl Provençaalse kruiden en een gehakt teentje knoflook. Meng even door elkaar.

Was de groente en schil de zoete aardappel. Snijd de tomaat, courgette en aubergine in plakjes. Snijd de zoete aardappel in hele dunne plakjes. Liefst maximaal een mm dik want anders worden ze niet zo snel gaar. Snijd de paprika in repen. Verdeel de groentes om en om over de tomatenblokjes.

Maak een kruidenolie van een flinke scheut olijfolie met 1 gehakt teentje knoflook, 2 tl Provençaalse kruiden en wat peper en zout. Bestrijk de groentes met de kruidenolie.

Zet de oven aan op 170 graden en plaats de ratatouille schotel voor 25 minuten in de oven. Verdeel na 25 minuten de mozzarella over de schotel en zet hem nogmaals terug voor 10 minuten.

Serveer de ratatouille schotel met brood.

Eet smakelijk.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !