Halve triathlon voor Geluk

WINSUM – Zaterdag a.s. (9 juli) loopt het Hogeland voor geluk, wandelaars zamelen op deze manier geld in voor een goed doel. Maar er wordt ook op een andere manier geld ingezameld. Na slechts drie maanden van voorbereiding gaan vier mannen tijdens het evenement proberen een halve triathlon te volbrengen.

Tom de Vries, Martin Tillema, Ceiko Luteijn en Robert Veldwijk zijn niet echt wandelaars. Toch willen zij graag bijdragen en geld inzamelen voor het goede doel. Ze bedachten samen een alternatieve vorm: op 9 juli gaan zij een halve triathlon volbrengen, om daarmee zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Op dit moment hebben zij al meer dan €2000,- opgehaald! “We vinden het heel mooi dat zo veel mensen ons steunen en dat we op deze manier met z’n allen geld inzamelen voor mensen die herstellen van kanker”, aldus Robert. “We verwachten er in totaal ongeveer 6 of 7 uur over te doen. We zijn dus wel een tijdje zoet, maar hopelijk staan er mensen langs de kant om ons aan te moedigen. Kom gerust!”.

De triathlon begint ’s ochtends om 8.30 uur met een zwemtocht van 1.9 kilometer door het Winsumerdiep. De start begint in wijk Munster en de zwemtocht eindigt bij camping Marenland. Na het zwemmen volgt een fietstocht van 90 kilometer door het Hogeland, waarbij het sportpark Winsum 2 keer gepasseerd wordt. Afsluitend loopt het viertal een halve marathon (21.1 kilometer) om te eindigen op het Sportpark te Winsum.

Wandelen voor geluk

Wandelen voor geluk, en de halve triathlon voor geluk, vindt plaats bij het Geert Reinders Sportpark te Winsum om zo veel als mogelijk geld op te halen voor de Maarten van der Weijden Foundation. Lopen voor Geluk is een 12-uurs wandelestafette, waarbij deelnemers in teams met elkaar lopen en elkaar aflossen. Er zijn naast het wandelevenement ook andere activiteiten, zoals sfeervolle muziek, marktkraampjes en activiteiten voor de jeugd.

Steunen?

Kom ze aanmoedigen bij het sportpark of steun ze door te doneren!

Foto: v.l.n.r. Ceiko, Tom, Robert en Martin

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.