Festival 10 jaar Cultuurerf Andledon

DEN ANDEL – Aanstaande zondag (10 juli) viert Cultuurerf Andledon in Den Andel samen met bezoekers zijn tienjarige bestaan met een kleinschalig festival. Het publiek treft twee diverse muzikale acts, een kleine markt met onder meer kleding en een warme hap, een open podium, diverse workshops en een poëzieterras, ingericht door huisdichter Gritter.

De allereerste culturele activiteit op het Andelster erf betrof een boekpresentatie van twee lokale kunstenaars. Het evenement trok veel bezoekers, en smaakte naar meer. Initiatiefnemers Johanna Davids en Erik Gritter toverden hun terrein in 2012 om tot Cultuurerf Andledon, dat sindsdien – met hulp van veel vrijwilligers – mag rekenen op veel belangstelling van zowel uitvoerenden als bezoekers. In de loop der jaren zijn zeer veel culturele voorstellingen georganiseerd, zowel op het binnenpodium als buiten in de ruime tuin. Het aanbod was en is divers: van klassiek tot rock, van blues tot poëzie, van kleine intieme luistervoorstellingen tot bonte festivals. Groen en regionaal ondernemen staat hoog in het vaandel op Andledon, hetgeen na enige jaren leidde tot de toekenning van het Waddengoudkeurmerk. Naast verdere versteviging van de cultuurpoot (onder meer door de realisatie van een vast buitenpodium) heeft Andledon zich verder in de breedte ontwikkeld als vergaderlocatie en als ankerpunt voor recreatie en toerisme. Momenteel biedt Andledon (naast de culturele voorstellingen) verhuur van toeristische accommodatie, expositieruimte, vergader- en workshopruimtes, feest- en borrelmogelijkheden en een zelfbedieningsterras voor wandelaars, fietsers en overige belangstellenden. Daarnaast biedt Andledon onder meer ruimte aan een drumcirkel, een dansgroepen een aantal vaste trainers.

Tijdens het festival op 10 juli kan het publiek kennismaken met een dwarsdoorsnede van het huidige, diverse aanbod. Naast optredens van Mankes, het duo Piet Kok en Roelof Reineman en huisdichter Gritter op zijn poëzieterras kan het publiek zelf aan de slag door mee te doen met de drumcirkel onder leiding van Ellen Plompen en vrije dans onder leiding van Ellen van der Meulen. Daarnaast geeft kunstenares Zorka van Mosel (die momenteel exposeert op het Cultuurerf) een schilderworkshop, en organiseert Tiedo Groeneveld een open podium waarvoor het publiek zich van te voren via Andledon kan aanmelden.

Het festival start zondag 10 juli om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur. De toegang is gratis.

Foto: Een eerder festival op cultuurerf Andledon

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.