Deelnemers en Paul Haarhuis genieten tijdens tennisclinic bij TC Winsum

WINSUM – Hoog bezoek op het tennispark van Winsum vrijdagavond. Voormalig proftennisser Paul Haarhuis gaf een tennisclinic op het De Print Winsum Open. Het toernooi viert het 30-jarig jubileum en nodigde daarom de voormalige nummer één van de wereld in de dubbel uit.

Haarhuis gaf de circa vijftig deelnemers persoonlijke tips in de volleys. Daar was hij zelf heer en meester in, de volley is namelijk de belangrijkste slag in het dubbelspel. De voormalige kampioen had er zichtbaar plezier in op het park. Gedreven zei hij tegen de deelnemers: ‘Sla alsof je een high five geeft!’

Naast Haarhuis waren twee trainers van tennisbond KNLTB bij de clinic voor oefeningen in het dubbelspel. Ook konden deelnemers hun servicesnelheid meten. De hardste opslag van één van de deelnemers was 178 km/u. Dat valt in het niet bij het wereldrecord van de Australiër Samuel Groth: die sloeg maar liefst 263 km/u.

De deelnemers aan de clinic. Gehurkt 4e van rechts Paul Haarhuis

Het De Print Winsum Open zit nu in het finaleweekend. Vandaag (zaterdag) zijn de halve finales en zondag de finales. Naast het tennissen is er ook een hoop gezelligheid. Op zaterdagavond is er een pubquiz. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen. De wedstrijden op de slotdag beginnen om 11.00 uur.

Zie ook De Print Winsum Open 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.