LTO Nederland roept op alert te blijven op dierextremisten

DEN HAAG – LTO Nederland is bezorgd over berichten die rondgaan op sociale media uit de extremistische hoek van dierenactivisten waarin wordt opgeroepen tot stalbezettingen. LTO Nederland neemt dit soort dreigberichten zeer serieus en roept haar leden op om waakzaam te blijven voor mogelijke acties.

De dreigberichten, die rondgaan op sociale media zoals appgroepen en facebook, zijn gericht aan veehouders. De afzenders van de berichten roepen op de komende tijd stallen te bezetten en om dieren uit stallen te laten. We roepen onze leden op waakzaam te zijn, maar ook om de rust de bewaren, zo zegt de landbouwkoepel in een persbericht,

Een dreiging van een stalbezetting zorgt voor onrust en angst bij boeren. Daarnaast is de impact van een inbraak op het getroffen bedrijf zeer groot: zowel voor de dieren in de stal als voor de betreffende veehouder en zijn of haar familie, aldus LTO.

LTO Nederland roept haar leden die te maken hebben met bedreiging, intimidatie en/of inbraken door dierextremisten op om aangifte te doen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !