Concert Manuel Tomadin in Petruskerk te Leens

LEENS – De Italiaanse organist Manuel Tomadin geeft zaterdag een concert in de Leenster Petruskrerk. Hij speelt orgelwerken van Duitse componisten uit de barok, die hun inspiratie voor een deel zochten bij de Italiaanse componisten als Vivaldi en Corelli.

Tomadin zal tijdens zijn concert onder meer een concerto (voor orkest dus) van Torelli in een bewerking van Walther en concerto van Vivaldi in een bewerking van Bach tengehore brengen. Ook is een concerto van Johann Gottlieb Graun in duidelijk Italiaanse stijl te horen. Verder twee Bach-werken die duidelijk aan het land van de pasta doen denken. Dat geldt ook voor het werk waarmee Tomadin in Leens afsluit: Toccata, adagio en fuga in C. Dit topstuk van een jonge Bach werd dit jaar op een zaterdagavond al drie keer eerder door de dertiende-eeuwse muren en gewelven van de Petruskerk weerkaatst.

Dit voorjaar nam Tomadin een cd op in Leens. Deze cd, met als titel ‘Italian inspired’, zou tijdens het concert worden gepresenteerd. Doordat er in de productie vertraging is ontstaan, kan dit niet doorgaan. Men kan wel intekenen voor de cd waarbij zaterdag een voorlopig exemplaar (zonder tekstboekje enzovoort) kan worden verkregen en later een definitief exemplaar wordt toegestuurd. Tevens wordt er na het concert een gratis kopje koffie en thee aangeboden.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.