Marije Essink zwemt voor kankeronderzoekfonds

BROEK – Marije Essink uit Broek doet op 27 augustus voor de tweede keer mee aan de Groningen City Swim, onderdeel van de Groningen Swim Challenge. De oud-inwoonster van Winsum hoopt zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het UMCG kankeronderzoekfonds en heeft daarvoor een zeer persoonlijk motief.

“Dit doe ik omdat mijn man Jan de Jonge, toen 53, op 15 oktober 2020 is overleden aan uitgezaaide longkanker. Slechts twee maanden en een week na de eerste symptomen, en binnen een maand na de diagnose. Verder zijn ook diverse familieleden, collega’s, vrienden en bekenden getroffen door kanker. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen doneren in de strijd tegen deze afschuwelijke ziekte”, aldus de 50-jarige weduwe.

Voor meer informatie en donatie klik hier.

Foto: Marije met haar overleden man Jan

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !