Monumentaal Usquert gaat er met gestrekt been in

USQUERT – Monumentaal Usquert gaat er in het weekend van de Nationale Monumentendag vol in met een programma dat zeer breed is samengesteld. Een paar hoogtepunten die zijn te zien en te  beleven tijdens Monumentaal Usquert 2022: Eric Dorrias vertelt op zondagmiddag in het Dorpscentrum een verhaal voor de jeugd: Een brief voor de koning, een verhaal van de bekende jeugdboekenschrijfster Tonke Dragt.

Het verhaal gaat over een jonge held en een belangrijke opdracht. Het verhaal is in vele talen vertaald, heeft vele prijzen gekregen en is zelfs  verfilmd. Nu verteld, speciaal voor de jeugd in Usquert, door Eric Borrias. Verhalenverteller Eric Borrias is met meer dan 25 jaar ervaring één van de populairste vertellers van ons land. In 2016 is hij gekozen tot Vertelambassadeur voor Nederland en Vlaanderen.

In Hotel de Landbouw wordt zondagmiddag door Theatergroep “Het Verhalen Cabinet” een muzikale en vermakelijke voorstelling gebracht over het wel en wee van de manschappen op het eiland Rottumeroog tijdens de Groote Oorlog (in Nederland de mobilisatie van 1914 – 1918), Het verhaal is gebaseerd op oude archiefstukken die op zolder van Hotel de Landbouw zijn teruggevonden en is speciaal voor deze gelegenheid geschreven.

De voorstelling wordt gebracht door: Esther de Boer, Laura Iwema, Erik de Graaf en George Tokaya. Het Berlage Raadhuis wordt tijdens  Monumentaal Usquert geheel of gedeeltelijk voor publiek opengesteld. Het is nog even afwachten of de nieuwe vloeren al “beloopbaar”  zullen zijn. De eigenaar Vereniging Hendrick de Keyser heeft daar alle vertrouwen in en heeft alle medewerking toegezegd. Op binnen‐ en buitenlokaties is door het hele dorp te genieten van muziek, er is beeldende kunst in tuinen en woonkamers te bewonderen, er zijn voordrachten, antiquariaten en antiquairs geven acte de préséance.

Voor een totaal overzicht van het programma en verdere informatie, zie www.monumentaalusquert.nl

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.