Verkoop woningen locatie Veldwijk start op 9 september

WINSUM – De bij velen bekende boerderij Veldwijk aan de Onderdendamsterweg te Winsum, tot voor kort in gebruik als sport- en activiteitencentrum, wordt ontwikkeld tot een woonlocatie. De schuren worden gesloopt en in de bestaande stijl teruggebouwd met daarin 12 boerderijwoningen rondom een binnenstraat. Op het achterliggende terrein worden 6 twee-onder-een-kapwoningen op een erf gerealiseerd. Het bestaande voorhuis wordt bouwkundig losgemaakt en zelfstandig verkocht. Het geheel krijgt een groen en parkachtig karakter, waarover de toekomstige bewoners gezamenlijk regie zullen hebben. Beoogde realisatie vindt plaats vanaf het voorjaar van 2023.

Gert en Grace Veldwijk, hebben hun sportcentrum vanaf 1 augustus beëindigd. Gert Veldwijk: ‘Wij zijn verheugd dat onze locatie een waardevolle en eigentijdse invulling krijgt. Daardoor kunnen wij het met een gerust hart overdragen. Omwonenden van de projectlocatie zijn positief over de ontwikkeling, omdat de bestaande uitstraling wordt gerespecteerd en het aantal woningen aansluit bij de omgeving.’

Het project ‘Veldwijk’ beslaat naast het voorhuis in totaal 18 volwaardige woningen met een grondoppervlak van circa 120 vierkante meter. De gebouwen zijn door architect Jacob Veltman te Winsum ontworpen, gasloos en zeer energiezuinig, onderhoudsarm, en aardbevingsbestendig. De 12 boerderijwoningen staan aan weerszijden van een binnenstraat, die als gemeenschappelijk ontmoetingspunt kan fungeren. Omdat de locatie groen en autoluw is, zijn de woningen geschikt voor diverse doelgroepen. Gemeente Het Hogeland heeft zich reeds in principe akkoord verklaard met de plannen en bereidt de vergunning voor.

Start verkoop

Vrijdag 9 september aanstaande start de verkoop van dit project. Van 16.00-20.00 uur is op de locatie aan de Onderdendamsterweg 34 te Winsum een informatiemarkt. Vanaf dat moment kunnen gegadigde zich inschrijven en een optie nemen. Definitieve toewijzing vindt plaats tegen het einde van het jaar. Prijzen starten vanaf circa € 350.000,–

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met de projectmakelaars, Dijkstra Makelaardij en Financieel Advies te Zuidhorn en Makelaardij Stenekes te Winsum, via info@nieuwbouwwinsum.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !