Gemeente krijgt 1,8 miljoen voor Uithuizen

UITHUIZEN – Maar liefst 11 gemeenten krijgen financiële ondersteuning om hun winkelgebied of winkelstraat aan te pakken. Dat is het resultaat van de 1e ronde van het programma Impulsaanpak winkelgebieden van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Gemiddeld krijgt elke gemeente een bedrag van € 2 miljoen. De beschikbare € 22 miljoen voor deze 1e ronde is daarmee volledig toegekend. Gemeente Het Hogeland krijgt bijna 1,8 miljoen euro voor het verder aanpakken van het centrum van Uithuizen.

Het centrum van Uithuizen heeft te maken met veel leegstand, de supermarkten zijn niet ideaal verdeeld en er is gebrek aan goede zichtlijnen en looproutes. De gemeente gaat daarom aan de slag met het kernwinkelgebied en de aan beide kanten grenzende parkeerpleinen en supermarkten. In de Schoolstraat zit Albert Heijn en op het Molenerf de Jumbo, Lidl en Aldi. Ze wil 2 sterke ‘polen’ van supermarkten en een tussenliggend centrumgebied dat deze 2 verbindt.

Albert Heijn en Jumbo breiden uit en worden vernieuwd. Lidl verhuist naar een nieuw te bouwen grotere locatie. Aan beide zijden maakt de gemeente de parkeerterreinen beter bereikbaar, ruimer en groener. Grenzend aan Jumbo komt een nieuw opvallend gebouw met een commerciële parterrelaag (plint) en bovenliggende appartementen. En er komt een appartementsgebouw.

Nieuwe publiekstrekker is de ‘bibliotheek van de toekomst’, met tal van maatschappelijke en leerzame activiteiten. De oude locatie veranderde de gemeente in levensloopbestendige woningen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.