De vogelgriep raast door het land

BARNEVELD – De vogelgriep raast door het land. In Barneveld is op een legpluimveebedrijf wordt om verspreiding van het virus te voorkomen worden de circa 41.000 kippen op de locatie geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

In de 1 kilometer zone van het besmette bedrijf liggen geen andere pluimveebedrijven. In de 3 kilometer zone van het besmette bedrijf liggen 34 andere pluimveebedrijven die door de NVWA worden gescreend op vogelgriep. Daarnaast worden deze bedrijven de komende 14 dagen intensief gemonitord op ziekteverschijnselen die op vogelgriep kunnen wijzen. In de 10 kilometer zone liggen 220 pluimveebedrijven, waarvoor het vervoersverbod per direct geldt.

In Ried (gemeente Waadhoeke, provincie Friesland) is op een vleeskuikenbedrijf vogelgriep vastgesteld. Er n worden de circa 104.000 kuikens op de locatie geruimd. In Blija (gemeente Noardeast-Fryslân provincie Friesland) gaat men de circa 66.000 kuikens op de locatie geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

In Bunschoten-Spakenburg (provincie Utrecht) is bij een hobbyhouder met sierwatervogels het virus vastgesteld. Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de circa 150 vogels op de locatie geruimd.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !