Gemeente zoekt gezinnen die energie én geld willen besparen

HET HOGELAND –  De gemeente Het Hogeland zoekt gezinnen met kinderen van ongeveer 7 tot 12 jaar oud die mee willen doen aan Junior Energiecoach. In dit spel neemt TV-held Varkentje Rund als Junior Energiecoach de kinderen elke week mee op ontdekkingsreis. Door leerzame challenges, puzzels, experimenten en winacties ontdekken kinderen én hun ouders hoe ze thuis energie kunnen besparen. Ook schoolklassen kunnen meedoen aan Junior Energiecoach.

Wethouder Arjen Nolles staat in de startblokken om samen met zijn gezin mee te doen aan deze najaarseditie van Junior Energiecoach. Hij hoopt dat ook veel Hogelandster scholen zich aanmelden: “Kinderen leren op een leuke manier hoe ze energie kunnen besparen. Hier hebben kinderen wat aan voor later. En ze geven de tips ook meteen thuis door.” Alle basisscholen in Het Hogeland hebben een oproep ontvangen van de gemeente.

Junior Energiecoach duurt 5 weken lang, en kost 15-30 minuten per week. Het spel start op 7 oktober. Inschrijven kan tot en met 2 oktober. Voor meer informatie, inschrijven en een voorproefje: kijk op www.juniorenergiecoach.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.