Gemeente krijgt geld voor drie verkeersprojecten

HET HOGELAND – De gemeente Het Hogeland krijgt van het provinciebestuur een slordige 420 duizend euro als steun voor de verbetering van wegen en fietspaden. Het geld is bestemd voor de dorpen Warffum, Onderdendam en Bedum.

In Warffum is 338 duizend beschikbaar voor het verbreden van voetpaden en de weg inrichten naar 30 km zone. Voor de veiligere inrichting van de Trekweg van Onderdendam naar Winsum is 59 duizend beschikbaar. Voor de herinrichting van de Vlijt in Bedum en de verbetering van de veiligheid rond de Togtemaarschool geeft het provinciebestuur 227 duizend euro. Deze bedragen zijn bedoeld als subsidiëring van de gemeente die er zelf 50 procent bij moet leggen.

De provincie en gemeenten gaven tussen 2017 en 2020 ruim € 12,5 miljoen euro uit aan de verbetering van de verkeersveiligheid van fietsers. Zo kwamen er nieuwe en bredere fietspaden, opvallende oversteekplaatsen, veilige schoolroutes en fietsstroken. In totaal ging het in onze provincie om 83 projecten.

Foto: Trekweg naar Onderdendam in Winsum

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !