Extra geld voor versterking cultuursector en onderhoudsbeurt groen bij Verhildersum

HET HOGELAND – Het college heeft besloten om 90.000 euro toe te voegen aan een subsidieregeling voor versterking van de cultuursector in de gemeente. Het geld komt uit een regeling die tot doel heeft culturele organisaties en amateurkunstverenigingen financieel te steunen tijden de afgelopen coronaperiode.

Van die laatste regeling werd weinig gebruik gemaakt; het beroep op de subsidieregeling voor versterking van de culturele sector neemt juist toe. Voor beide regeling ontvangt de gemeente geld uit Den Haag. Aanvankelijk zou de regeling voor versterking van de sector per 1 januari 2023 aflopen. Het college heeft besloten die regeling tot 1 januari 2024 te verlengen. Voor de ‘borging van de lokale en regionale culturele infrastructuur’ ontving Het Hogeland dit jaar een bedrag van 89.000 euro uit Den Haag.

Dat geld wil het college inzetten om de buitensingels en de oprijlaan van borg Verhildersum in Leens een grote onderhoudsbeurt te geven. De bomen daar, die eigendom van de gemeente zijn, kampen met achterstallig onderhoud en kunnen een gevaar gaan vormen voor bezoekers en wandelaars. Het college vindt het belangrijk dat de bomen bij een van de belangrijkste toeristische attracties in de gemeente in een goede en veilige staat zijn.

Foto: oprijlaan Borg Verhildersum

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !