Artemissers aktief op vijf fronten

WINSUM – Leden van de Loopgroep Artemis uit Winsum waren het afgelopen weekend aktief in Oldehove, Winschoten, Urk-Emmeloord, Sint Jacobiparochie en Westerbork. Johan Vonck uit Garnwerd (zie foto) won zaterdag  de 4 mijl van Oldehove bij de mannen 50.

Ondanks dat deze wedstrijd deel uitmaakte van het Loopcircuit Noord-Groningen stonden er totaal slechts 59 lopers, waaronder twee Artemissers, aan de start. De Run van Winschoten op dezelfde dag zal hierbij zeker een rol hebben gespeeld. Aan het weer heeft het niet gelegen. De organisatie, met speaker Harm Noor als stimulerende kracht, had een route uitgezet vanaf het voorterrein bij de kerk in Oldehove met een aantal lussen naar Saaksum en weer terug naar Oldehove.

Johan Vonck behaalde zoals gemeld bij de mannen 50 een keurige eerste plaats met een tijd van 25.52 minuten. Grietje Dijkmans met dochter Britt uit Winsum oefenden voor de 4 mijl van Groningen en finishten gezamenlijk in 42.40 minuten. Dijkmans eindigde hiermee als 13e bij de vrouwen 50.

De overall winnaar bij de mannen was Artemis-trainer Ben Stellingwerf uit Bedum. Hij noteerde een tijd van 21.15 minuten, snelheid 18,17 km/uur, tempo 3.18 min/km.

Arjen Kwint uit Loppersum heeft eveneens zaterdagr met succes deelgenomen aan het onderdeel 50 kilometer van de Run van Winschoten. Hij klokte in zijn eerste officiële 50 kilometer wedstrijd een tijd van 5.13.25 uur en werd hiermee 17e bij de mannen 50.

Afgelopen zaterdag vond de 31e editie van de Fish Potato Run met als hoofdafstand 8 Engelse mijlen, is 12,8 kilometer, plaats. Deze run met als startplaats de historische vissershaven Urk voerde de lopers via Tollebeek naar de aardappelhoofdstad Emmeloord waar in het kader van het Pieperfestival meer feestelijkheden werden georganiseerd. De run kende met totaal 1400 deelnemers op de diverse afstanden een uitstekende bezetting.

Garco van den Berg uit Oosternieland is een van de jaarlijkse deelnemers aan deze run. Hij legde zijn 12,8 kilometer af in 59.09 minuten en werd hiermee 141e bij de mannen.

Vanuit Sint Jacobiparochie werd zaterdag de Omloop om `t Bildt georganiseerd. De belangstelling op de diverse afstanden was met 80 deelnemers aan de karige kant. De start en finish vonden plaats voor het huis van Jan Kooistra, het boegbeeld van de organiserende vereniging, de s.v. Friesland.

Donateur en oud Artemis-lid Albert van der Ziel uit Berlicum, nog steeds in het bezit van vijf clubrecords, noteerde op de korte afstand van 5,5 kilometer een tijd van 23.34 minuten en werd hiermee verdienstelijk derde.

Willem Hofman uit Winsum bereidt zich voor op de marathon van Eindhoven op zondag 9 oktober en stond aan de start van de halve marathon. Hij finishte na 1.42.37 uur als vierde overall en als derde bij de mannen 40.

Vanuit Westerbork kon er zondag 11 september gefietst, gewandeld, hardgelopen en geproefd worden. Het betrof hierbij een marathon die solo dan wel met meerdere personen kon worden afgelegd. Na elke verzorgingspost om de vier kilometer was er een proeverij van heerlijke Drentse lekkernijen. Een keer iets heel wat anders. Janneke Cazemier uit Warffum, heel uit het vorige weekend na 80 kilometer wandelen op vrijdag en een marathon op zondag, gekomen, besloot al proevend en foto`s nemend onderweg solo weer een marathon te lopen. En het is haar weer gelukt. Inclusief alle stops bij de verzorgingsposten noteerde ze in haar 108e marathon onder de vlag van Artemis een eindtijd van 4.53.29 uur.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !