Popfolkformatie Siberian Oxygen presenteert nieuwe EP ‘Time For Delay’

WINSUM – De Utrechtse band Siberian Oxygen bestaat 10 jaar en zet dit novum kracht bij met een release van een nieuwe EP. Op zaterdag 8 oktober presenteren ze deze in de middeleeuwse kerk van Obergum,Kerkpad 4, Winsum. Aanvang 20.30 uur.

De Utrechtse folkpopformatie Siberian Oxygen werd in 2010 opgericht door René Mijderwijk en Marcel Bouvrie. De groep, inmiddels uitgegroeid tot vijftal en met Leonard Cohen en Norah Jones als belangrijke inspiratiebronnen, bracht de afgelopen 10 jaar twee albums en een EP uit en duikt in 2022 opnieuw de opnamestudio in. Hun intieme en ingetogen songs met subtiele arrangementen, waarin gitaar en harmonieuze samenzang de boventoon voeren, staan garant voor sfeervolle optredens.

In de afgelopen twee jaar, waarin optreden (en vele andere dingen) door COVID-19 nauwelijks mogelijk was, leek er opeens tijd over te blijven. Maar stilgezeten heeft Siberian Oxygen allerminst. Tijdens deze periode heeft de door René Mijderwijk en Marcel Bouvrie opgerichte band juist stevig het gaspedaal ingedrukt. Aan de ene kant met het schrijven en arrangeren van nieuwe songs over de nodige actuele thema’s, zoals mobieltjesverslaving, klimaatverandering en onthaasten. En aan de andere kant met het uitbreiden van de groep met enkele belangrijke muzikale aanwinsten. De komst van een nieuwe zangeres, drummer en bassist heeft voor een behoorlijke impuls gezorgd en verrassend snel is het zestal een geolied geheel geworden. Siberian Oxygen is dan ook meer dan trots op de nieuwe EP ‘Time for Delay’ die met behulp van producer Bernard Schomaker in Zeist werd opgenomen bij The Recordingshack.

Tijd om even rustig aan te doen. Om even pas op de plaats te maken en weg te komen uit de drukte van het dagelijkse leven. Dat lukt uitstekend met de ingetogen, intieme en subtiele nieuwe songs van Siberian Oxygen. ‘Tijd’ en de struggle met dat lastige fenomeen is een van de thema’s op de nieuwe EP van de Utrechtse folkpopformatie.

Info en tickets:

Waar: Obergumer kerk te Winsum

Wanneer: 8 oktober, 20:30 uur

Tickets : €7,50 reserveren via: 06- 24757460 of cultuurerfbatenborg@gmail.com

 

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !