VV Usquert trekt zich terug

USQUERT – VV Usquert zal tóch niet uitkomen in de 5e klasse van het zaterdagvoetbal. Onvoldoende spelers om aan het seizoen te beginnen heeft het bestuur van de vereniging doen besluiten om het eerste elftal terug te trekken. Eerder dit jaar had het bestuur al bekend gemaakt om van de zondag naar de zaterdag over te stappen.

‘Iedereen stond achter het besluit om van de zondag naar de zaterdag te gaan. We hoopten daarmee meer spelers uit de omliggende dorpen naar ons toe te trekken. Daar leek het in eerste instantie ook op. Maar in de voorbereiding viel het tegen. Bovendien was het niveau niet hoog genoeg. Het zou dit seizoen sportief gezien heel vervelend worden’, laat Kevin Ensing, naast speler sinds een aantal weken ook voorzitter van VV Usquert.

Bij Usquert is het al jarenlang een komen en gaan van spelers. Er is, realistisch gezien, een te smalle basis om in de vijfde klasse te spelen. Drie seizoenen geleden keerde de voetbalvereniging terug met een standaardelftal op zondag. Dat was na een periode van vijf jaar waarin er ook geen eerste elftal actief was.

Nadat alle drie wedstrijden van VV Usquert in de beker al niet door waren gegaan, zou de club zaterdag in eigen huis de nieuwe competitie aftrappen tegen De Lauwers. Dat gaat dus niet door.

Vanuit de club is er contact met de KNVB geweest over de ontstane situatie. Men hoopt dat er nog een plek is in een van de reserveklassen, de onderste regionen van het amateurvoetbal.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.