Online workshop voor het tellen van ransuilen

NOORD-GRONINGEN – Voor mensen die willen meehelpen om het aantal ransuilen in de provincie te tellen, wordt dinsdag 11 oktober een speciale workshop gehouden. De online workshop ‘Ransuilen tellen’ wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Groningen.

Tijdens de workshop leren deelnemers meer over het nut van het tellen van roesten (slaapplaatsen van de uilen), maar ook hoe en wanneer de telling op een uil-vriendelijke manier is uit te voeren.

Sinds de jaren zeventig is het aantal ransuilen in Nederland sterk teruggelopen. Een van de manieren om de ransuil te helpen, is door het plaatsen van kunstnesten. Afgelopen twee jaar zijn er door Landschapsbeheer Groningen en Werkgroep Ransuilen in Groningen 100 kunstnesten geplaatst. Maar heeft dit ook écht effect? Daarvoor zijn er betrouwbare tellingen nodig van het aantal ransuilen in de provincie.

De online workshop start om 19.30 uur. Aanmelden kan via landschapsbeheergroningen.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !