Rookworst van Keurslager Kamps pakt weer GOUD!

Geen enkele rookworst is hetzelfde, maar als deze met liefde en vakmanschap is gemaakt, dan proef je dat. Tijdens de jaarlijkse rookworstkeuring in eind september werd er door een vakbekwame jury een graadmeter gegeven aan de rookworst. Vol trots kan Keurslager Henk Kamps uit Winsum zeggen dat zijn rookworst het predicaat GOUD heeft gekregen! 

Elk jaar weer steekt Henk Kamps veel tijd in het perfectioneren van de worst. Deze wordt dan tijdens de landelijke keuring getest door een vakjury. “Onze rookworst wordt gemaakt van vers uitgesneden varkensvlees uit eigen omgeving en van varkens die diervriendelijk zijn grootgebracht” licht de trotse Henk toe.

Elk jaar gaat de Winsumer slager voor de perfecte smaak en verbetert hij zijn recept. Er gaat nog wel een proces aan vooraf om de perfecte rookworst te maken. “Onze rookworst wordt gemaakt met door ons vers uitgesneden varkensvlees ontdaan van pezen en zeentjes en met onze eigen samengestelde kruidenmix voor Rookworst. De Rookworst wordt in onze eigen Rokerij afgerookt met een zuiver mengsel van eiken en beukenhout zo zijn wij in staat om de perfecte rookworst te leveren, voor de Rookworst keuring” vertelt de gedreven ondernemer.

Proeven!

Om te vieren dat het rookworstseizoen weer is begonnen, krijgen klanten van 11 t/m 15 oktober de derde rookworst gratis! Het seizoen is daarmee, als het aan ons ligt, officieel geopend.

Jaarlijkse rookworstkeuring

De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de keuring, waarbij een onafhankelijke vakjury de rookworsten blind beoordeelt op samenstelling, bite, smaak, kleur en geur. Naast een uitgebreid juryrapport ontvangen alle winnaars een certificaat.

BaaistemaartTip: Uw snert smaakt beestachtig goed als u er vlees van Kamps in doet ! (Zie ook de weekaanbiedingen)

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !