Informatieavonden Wind op Zee

HET HOGELAND – Windparken op de Noordzee gaan in de toekomst zorgen voor een deel van onze energie. Leidingen vanuit twee windparken komen mogelijk aan land in Het Hogeland. Dit kan invloed hebben op de omgeving.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat houdt twee informatieavonden over deze plannen.

Op 12 oktober 2022 van 19.30 uur tot 21.30 uur in Sportpark Meij, Grote Hadderstraat 1 in Uithuizermeeden.

Op 25 oktober 2022 van 19.30 uur tot 21.30 uur in het dorpshuis aan de Hoofdstraat 105 in Pieterburen. Deze avond is speciaal voor grondeigenaren. Namens de gemeente is wethouder Eltjo Dijkhuis aanwezig.

Tijdens de avonden staat de concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau centraal. Die is online in te zien (scan de bovenstaande QRcode). Het stuk ligt ook tot 10 november ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis in Winsum.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.