Duo-expositie in Garnwerd

GARNWERD – In De Doorrit te Garnwerd is vanaf 4 november een duo- expositie geopend voor publiek. Het betreft uitwerkingen van een opdracht voor kunstkring De Ploeg en een expositie van wintertaferelen van Bé Kracht.

De Ploeg in de winter
De Vereeniging van Handelaren Groningen is opgericht op 29 maart 1847 en bestaat dus dit jaar 175 jaar. Zij heeft ten doel het bevorderen van sociaal- economische contacten tussen enerzijds leden onderling en anderzijds leden en derden, die in de economische activiteiten van Noord-Nederland een bepalende rol spelen en om deel te nemen in discussies die een economisch belang betreffen. In het bijzonder het economisch belang van Noord-Nederland.

Het bestuur van deze Vereeniging heeft de huidige leden van kunstkring De Ploeg gevraagd om een werk aan te leveren wat betrekking heeft op economische activiteiten in Noord – Nederland. Dit deel van deze duo- expositie toont het resultaat van dit verzoek. Zo is er werk te zien van o.a. Geert Schreuder, Aly van der Wal, Marten van Holten, Josefien Alkema en Reinier van den Berg.

De winter van Bé Kracht
Na de succesvolle expositie deze zomer met werk van Bé Kracht (Garnwerd, 1933) is nu werk te zien wat Kracht in de winterperiode heeft gemaakt. In dit deel van de duo- expositie komen opnieuw alle onderdelen van zijn veelkleurige werk aan bod. Zo zijn er olieverfschilderijen, etsen, linosneden, tekeningen en werk uitgevoerd in pastel te zien.

Bé Kracht, Gezicht op Den Horn, ca. 1999, olieverf op paneel, 70 x 80 cm

De Doorrit, Hunzeweg 32 Garnwerd is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.30 uur.

Uitgelichte foto: Marten van Holten Hammer and sickle – De Graanrepubliek- 2022, olieverf op paneel, 100 x 150 cm

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.