Presentatie middeleeuwse orgeltjes in Nicolaaskerk Kloosterburen

KLOOSTERBUREN – Op zondag 6 november a.s. vindt er in de Nicolaaskerk van Kloosterburen een lezing en demonstratie van middeleeuwse pijporgeltjes plaats door de bekende Groninger orgelbouwer Winold van der Putten, Jankees Braaksma bespeelt ze. 

De Nicolaaskerk heeft een fraai, gerestaureerd Van Oeckelenorgel, maar wat waren de voorlopers van de pijporgels zoals we die nu kennen? Voordracht door orgelbouwer Winold van der Putten over o.a. portatieven (middeleeuwse draagbare pijporgeltjes). Jankees Braaksma, artistiek leider van Super Librum, bespeelt verschillende instrumenten, gebouwd door Van der Putten: o.a. een ‘trecento’ instrument met koperen pijpen (ca. 1320), een Memlinck portatief (ca 1420) met tinnen pijpen en een bijzonder instrument dat behalve ‘normale’ pijpen ook een regaal heeft. Het publiek krijgt na de presentatie de gelegenheid de instrumenten uit te proberen.

Adres: Sint Jansstraat 8, aanvang: 15.00 uur, zaal open om 14.30 uur. Entree: vrije gift.

Reserveren via 0595-487788 of info@nicolaaskerk.nu

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !