Artemissers lopen in Delfzijl en Duitsland

WINSUM – Leden van de loopgroep Artemis uit Winsum waren afgelopen zondag actief in Delfzijl en in het Duitse Remscheid. De Winsumse Grietje Dijkmans uit Winsum leverde in de 4 Zeemijlenloop in Delfijl een prima prestatie met een 3e plaats bij de vrouwen 60.

De organisatie van deze 10e Zeemijlenloop over 7.408 kilometer was in handen van de plaatselijke a.v. Fivelstreek. De start was zoals vanouds op de atletiekbaan van het sportpark Centrum. De finish vond plaats in het centrum van Delfzijl nabij de Molenberg. De route volgde het plan Tuikwerderrak langs het Damsterdiep naar de haven, over de dijk, langs het strand en over de nieuwe brug naar het centrum. Het prachtige loopweer lokte totaal 450 deelnemers. Dit aantal is in het verleden veel groter geweest maar past in de landelijke trend van de afnemende belangstelling voor hardloopwedstrijden.

Gaande de wedstrijd bleek dat een passage door een bosje was afgesloten door bouwhekken. Hierdoor liep een gedeelte van de kopgroep verkeerd. Door een laatste controle vooraf van het parcours had dit voorkomen kunnen worden. Dit betekende bovendien dat alle lopers bij de finish ongeveer 500 meter te weinig hadden afgelegd.

Artemis telde in Delfzijl vijf deelnemers met de volgende resultaten op de uiteindelijk 6.9 kilometer: Johan Vonck uit Garnwerd 30.30 minuten (mannen 50: 7e), Jaap Smith uit Baflo  31.55 minuten (mannen 50: 11e), Anna de Munck uit Winsum 38.09 minuten (vrouwen senioren: 16e), donateur Marjan Vink uit Warffum 39.37 minuten (vrouwen 50: 6e) en Grietje Dijkmans die met een tijd van 41.13 minuten een verdienstelijke derde plaats bij de vrouwen 60 behaalde.

Artemis-trainer Ben Stellingwerf uit Bedum was met een tijd van 23.46 minuten de snelste bij de mannen 40 en tweede bij de mannen overall.

Röntgenlauf Remscheid (D)

Arjen Kwint uit Loppersum heeft zondag met succes deelgenomen aan de Röntgenlauf, een marathon met start en finish in het Duitse Remscheid. Het was al weer zijn derde deelname aan een wedstrijd in het Bergischer Land rond de steden Wuppertal, Solingen en Remscheid. Het gebied wordt gekenmerkt door veel bossen en hoogteverschillen. Er was geen meter vlak maar de omgeving was schitterend, aldus de Lopster. Kwint voltooide de marathon als zesde bij de mannen 50 in 5.05.59 uur.

Foto: Grietje Dijkmans, Anna de Munck en Jaap Smith

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.