NNO Strijktrio in kerk Eenrum

EENRUM – Stichting Klassieke Muziek Eenrum heeft voor aanstaande zondag het NNO Strijktrio weten te strikken. De drie musici van het Noord Nederlands Orkest zullenom 15.oo uur een optreden verzorgen in de kerk van Eenrum. Het trio bestaat uit Ulrike Adam, Noelle Weidmann-Ercan en Sergey Bolotny.

De in Oekraïne geboren Bolotny is actief als kamermusicus, solist, violist en concertmeester bij diverse orkesten en ensembles. Hij won vele prijzen en werkte mee aan diverse cd-producties.

Adam groeide op in Hamburg en is sinds 1995 als altvioliste verbonden aan het NNO. Ze speelde in veel orkesten, zoals het Nederlands Philharmonisch Orkest, en is een zeer actief kamermusicus.

Noelle Weidmann-Ercan komt uit Frankrijk en werd al op 15-jarige leeftijd toegelaten tot het Conservatoire National Superieur de Musique in Parijs. Op 19-jarige leeftijd werd ze eerste celliste bij het NNO. Ze speelt regelmatig als solist bij bekende orkesten en is te horen op een veelgeprezen cd met werken voor cello en orkest van Saint Saëns.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !