Ovenschotel met kip, aardappel en wortel

Ingrediënten, voor 4 personen:

Geschilde bospeen 600 gr

vastkokende aardappel 1 kg.

2 rode uien.

3 el pesto alla Genovese

4 el vierge olijfolie

300 gram kipfilet haasjes

1,5 tl gedroogde rozemarijn

100 gram ontbijtspek.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200° C. Halveer de wortels in de lengte. Boen de aardappelen goed schoon en snijd ze in de lengte in frites. Snijd elke ui in 8 partjes. Meng de pesto met de olie. Verdeel de wortel, aardappel en ui over 2 met bakpapier beklede bakplaten, schep om met de pesto-olie en bestrooi met peper. Rooster in ca. 35 min. gaar.

Bestrooi ondertussen de kipfilethaasjes met de rozemarijn, peper en eventueel zout. Wikkel er een plakje spek omheen. Neem na 25 min. de bakplaten uit de oven. Schep de groenten om en leg de kip erop. Wissel de platen en bak nog 10 min.

Verdeel de groenten, aardappel en kiprolletjes over de borden en serveer.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.