DWA/Argo komt net tekort in openingsduel zaalcompetitie

NOORDWOLDE (Fr) – Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van DWA/Argo de eerste wedstrijd van het zaalseizoen. Dit seizoen komt DWA/Argo uit in de 2e klasse, een klasse hoger dan op het veld. Zaterdag was het eerste duel tegen De Hoeve in Noordwolde. Na een ruststand van 12-10 bleef het een spannende wedstrijd, maar uiteindelijk bleven de punten in Friesland. De eindstand werd 20-19.

Dit zaalseizoen stuurt trainer/coach Lisette Hamminga voorlopig hetzelfde team binnen de lijnen als tijdens het veldseizoen. Natasja Schuuring is nog niet geheel hersteld van een blessure, dus zij speelt nog altijd niet mee.

Pas om 20.10 uur ging het duel van start in Noordwolde. De Hoeve is voor DWA/Argo een nog onbekende tegenstander en het was duidelijk dat het vlaggenschip van DWA/Argo het spel onder controle moest krijgen. De Hoeve had een lastig en bijna chaotisch spel, waar DWA/Argo moeite mee had. Al snel stond de stand op 3-0 en DWA/Argo moest meteen een tandje bijzetten. In de 8e minuut wist Lieke Stoepker, die haar vizier op scherp had deze wedstrijd, de score voor DWA/Argo te openen. Ook Sanne Schuuring scoorde en zorgde voor de 3-2,  waardoor DWA/Argo weer kon aanhaken. Hierna vielen tot 6-4 de doelpunten om en om, maar DWA/Argo liet zich niet kennen en door twee doelpunten van Lieke Stoepker stond de stand bij 6-6 weer gelijk. Met nog ruim een kwartier te spelen, bleken de ploegen aan elkaar gewaagd. De doelpunten bleven om en om vallen, maar hierin had de scheidsrechter een rol ten nadele van DWA/Argo. De Hoeve kreeg veel vrije ballen toegekend, waar DWA/Argo voor gelijke overtredingen van De Hoeve niet zulke buitenkansjes kreeg. De Hoeve profiteerde heel veelvuldig van. DWA/Argo moest het duidelijk zonder hulp van de arbiter doen en leek dat ook te beseffen. Na een stand van 9-8, kwamen Jildau Smedema en opnieuw Lieke Stoepker tot een treffer, waardoor de stand werd omgedraaid in het voordeel van de Winsumers en Bedumers. Maar de Friezen gaven niet op en wisten in de laatste fase van de eerste helft drie treffers te maken, waardoor de ruststand 12-10 werd.

Na de pauze kwam Ole Smedema direct in de eerste minuut met een treffer, maar de Friezen kenden opnieuw een zuivere fase en maakten als antwoord drie treffers op rij. Het geloof zakte een klein beetje weg bij DWA/Argo, maar ze gaven zich nog niet gewonnen. Lieke Stoepker en Tom van der Laan zorgden met hun treffers voor een achterstand van twee verschil. Nadat De Hoeve 16-13 maakte, waren het Jildau en Ole Smedema die met hun treffers de stand terugzetten naar 16-15. Er volgde een enorm spannend slot in deze gelijkwaardige wedstrijd. Tot aan het laatste fluitsignaal scoorden de beide teams om en om. Helaas wist DWA/Argo niet tot de gelijkmaker te komen, want de Friezen namen steeds weer een voorsprong. De wedstrijd werd afgefloten bij een 20-19 stand, maar op basis van het vertoonde spel was een puntendeling meer terecht geweest.

Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker (8x), Ole Smedema (4x), Sanne Schuuring (4x), Jildau Smedema (2x), Tom van der Laan (1x).

Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo de eerste thuiswedstrijd in de Ripperdahal in Winsum. Spannum zal dan op bezoek komen. Voor DWA/Argo niet een geheel onbekende tegenstander. Dit duel zal om 17.15 uur van start gaan.

Stand:

Flamingo’s                              1-2

HHV                                        1-2

ROG                                        1-2

De Hoeve                                1-2

DWA/Argo                              1-0

Spannum                                1-0

SIOS                                       1-0

DIO/Donkerbroek/Odis/VZK   1-0

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.