Amnesty schrijfactie in Winsum

WINSUM – Op zaterdagmiddag 10 december tussen 12.00 en 15.00 organiseert Amnesty International de jaarlijkse Write for Rights Schrijfactie in het Kinderboekenhuis in Winsum. Op de Dag van de Rechten van de Mens wordt er wereldwijd massaal geschreven voor mensen die onterecht gevangen zitten of worden bedreigd.

Dit jaar schrijven we bijvoorbeeld voor Dorgelesse Nguessan uit Kameroen. Ze maakte zich zorgen om de armoede in haar land en ging daarom demonstreren. Ze werd veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf. Een stroom van brieven naar de president van Kameroen kan haar leven en dat van haar kinderen veranderen, een postzak vol kaartjes geeft hun in ieder geval hoop. Schrijft u ook mee?

Write for Rights bestaat 10 jaar

Begin december schrijven mensen in de hele wereld tegelijk brieven aan regeringen. Dat doen we dit jaar al voor de tiende keer in Nederland. De stortvloed aan brieven maakt echt een verschil. Wanneer regeringen weten dat de hele wereld meekijkt, doen ze vaak beter hun best om hun burgers eerlijk te behandelen. Vorig jaar kwam bijvoorbeeld Bernardo Caal Xol uit Guatemala na 4 jaar vrij, dankzij al onze  brieven. Hij protesteerde met andere Maya’s tegen de vervuiling van een belangrijke rivier en kreeg daarvoor 7 jaar gevangenisstraf. Nu is hij weer veilig bij zijn familie en kunnen ze de strijd voortzetten.

Samen schrijven in het Kinderboekenhuis of elders

Na twee corona-edities kunnen we dit jaar weer samen schrijven aan de grote tafel in het Kinderboekenhuis. Dat geeft iedereen een gevoel van saamhorigheid. Ook als u nog nooit meegedaan heeft, bent u van harte welkom. We leggen u graag uit hoe het werkt. Als u graag meer wil schrijven en liever aan uw eigen keukentafel begint, dan kan dat ook. Er zijn één-persoons schrijfpakketjes met daarin alles wat u nodig heeft. U kunt zo’n pakketje zelf bestellen bij Amnesty of online meedoen. Op zaterdagmiddag 10 december geeft het Kinderboekenhuis iedereen de gelegenheid om samen te schrijven. Dat kan overigens ook in Groningen, Zuidhorn en Ten Boer. Op www.amnesty.nl/write-for-rights vindt u alle informatie.

 

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.