Adventsconcert Wilhelmina Bedum en Provinciale Brassband Groningen

BEDUM – Aanstaande zondag, 18 december, geeft de muziekvereniging Wilhelmina Bedum samen met de Provinciale Brassband Groningen om 15:30 uur een (duo)concert in de Maranathakerk te Bedum. Dit adventsconcert staat al 2 jaar op het programma maar kon vanwege de pandemie steeds niet doorgaan. Nu is het eindelijk zo ver. Na lange tijd is dit het eerste grote optreden van de Bedumer muziekvereniging. De toegang is gratis!

De Provinciale Brassband Groningen (PBG) bestond in 2020 40 jaar. Onder het mom van ‘wie jarig is trakteert’ werden alle muziekverenigingen in de provincie Groningen aangeschreven met het voorstel om een gezamenlijk concert te geven om dit jubileum te vieren. Een aantal muziekverenigingen heeft hier gebruik van gemaakt waaronder Wilhelmina Bedum.

Wilhelmina Bedum en de PBG onderhouden nauwe contacten. De PBG repeteert wekelijk in het gebouw van Wilhelmina en de nieuwe dirigent van Wilhelmina, Onno Zuidema, is als muzikant verbonden aan de PBG.

De Provinciale Brassband Groningen is opgericht op 19 januari 1980 te Groningen. Doel was destijds om talentvolle muzikanten in de provincie Groningen de mogelijkheid te bieden om op een zo hoog mogelijk niveau brassbandmuziek te maken.

De band is samengesteld uit een evenwichtige mix van zowel amateur- als professionele musici. Inmiddels heeft de PBG zich een vaste plaats verworven tussen de beste brassbands van Nederland. Sinds 1986 acteert de band in de hoogste landelijke afdelingen, waaronder de kampioensdivisie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Op 11 juni 2022 werd de PBG winnaar van de Dutch Open Brassband Championships en op 29 oktober jongstleden werd de PBG tweede tijdens de Nederlandse Brassband kampioenschapen in TivoliVredenburg in Utrecht.

Wilhelmina bestaat in 2023 125 jaar. De vereniging maakt zich dan ook op voor een jubileumjaar in 2023 met mooie concerten en activiteiten.

Beide verenigingen hebben een interessant programma samengesteld waarbij er bekende en minder bekende (kerst)liederen voorbij komen met zelfs hier en daar een verrassende en onverwachte twist. Om het gezamenlijke karakter te onderstrepen vindt er een uitwisseling plaats van solisten waarbij een solist van Wilhelmina begeleid wordt door de PBG en een solist van de PBG door Wilhelmina. Kortom, het belooft een prachtige middag te worden met een afwisselend en uitdagend programma.

Foto: Provinciale Brassband Groningen

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.