Kinderjassenactie Kledingbank Maxima nu al geslaagd!

WINSUM – Door de stijgende prijzen komen er meer bezoekers bij Kledingbank Maxima Het Hogeland. In september, oktober en november werden er al 1300 bezoekers ingeschreven bij de verschillende Maxima Kledingbanken. Daarom startten de 7 Kledingbanken twee weken geleden de actie “Winterjassen voor kinderen”.

Dat leverde in onze provincie veel publiciteit op in de kranten en op RTV Noord en OOG TV. Maxima kwam zelfs in het tv-programma “Even tot hier” van Niels van der Laan en Jeroen Woe op NPO 1. Men kwam o.a. 120 nieuwe winterjassen voor kinderen brengen.

De actie is enerzijds gericht op donaties waarvan winterjassen voor kinderen gekocht kunnen worden. Bijvoorbeeld van mensen die de € 190,- energiecompensatie zelf niet nodig hebben. Anderzijds zijn ingebrachte mooie winterjassen natuurlijk ook van harte welkom. Inmiddels zijn er al veel jassen ontvangen. Ook komen er mensen in de winkel die vragen aan welke maten jassen een tekort is. Ze kwamen terug met 5 of 6 in de winkel gekochte nieuwe jassen.

Voor alle zeven Maxima’s samen is er al meer dan € 12.000,- gedoneerd. Daar zijn 600 winterjassen voor kinderen van gekocht. Alle gevers namens Maxima heel hartelijk dank! De kinderjassenactie loopt nog tot en met het einde van het jaar.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.