Tiramisu met stoofpeertjes, een heerlijk een simpel kerstnagerecht 21 december 202221 december 2022 Benodigdheden voot 4 personen. 250 gr mascarpone 250 gr slagroom 200 gr lange vingers 3 el suiker 1 tl kaneel stukje chocolade geraspt Stoofperen 8 stoofperen Gieser Wildeman 1 kaneelstokje 1 steranijs 300 ml rode wijn of bessensap 500 ml water 40 gr suiker Bereidingswijze Stoofperen Begin met het schillen van de stoofperen. Doe de peren in een pan samen met het water, de wijn/bessensap, suiker, anijsster en het kaneelstokje. Zorg ervoor dat de peren helemaal onderstaan. Als ze nog niet onderstaan, kun je wat extra water toevoegen. Laat dit ongeveer 2 uur zachtjes pruttelen totdat de peertjes heerlijk zacht zijn. Verwijder het klokhuis van de peren en snijd de stoofperen in stukjes. Laat dit afkoelen. Tiramisu Klop de suiker met de slagroom op totdat de slagroom stijf is. Voeg daarna de mascarpone toe en meng dit kort door de slagroom. Voeg ook een theelepel kaneel toe en schep alles door elkaar. Wij gebruiken een ovenschaal voor de tiramisu, maar je kunt ook kiezen voor een andere schaal/vorm. Gebruik het vocht van de stoofperen om de lange vingers in te dopen. Doop 1 voor 1 de lange vingers in de het stoofperensap en leg ze daarna naast elkaar in de ovenschaal. Daarna een laagje stoofperen. Als de hele bodem van de ovenschaal is bedekt met stoofpeertjes, verdeel je de helft van het mascarpone mengsel er overheen. Daarna weer een laag lange vingers (die in de stoofperen sap zijn gedoopt). Daarna weer een laagje stoofperen (bewaar nog een beetje stoofperen voor op de tiramisu) Schep de rest van het mascarpone mengsel erop. Verdeel de laatste blokjes stoofperen over de bovenkant en maak af met wat geraspte chocolade. Je kunt dit recept ook prima serveren in kleine glaasjes per portie. Dit gerecht kun je ook heel goed een dag van te voren maken. Dit scheelt weer een hoop kerststress. Ik wens iedereen langs deze weg smakelijk eten en fijne kerstdagen toe. Nieuws