Geslaagd dubbelconcert Wilhelmina en PBG

BEDUM – Afgelopen zondag was het dan zo ver. Eindelijk kon het geplande dubbelconcert van de christelijke muziekvereniging Wilhelmina en de Provinciale Brassband Groningen (PBG) plaatsvinden. Dit concert stond al gepland in 2020 in het kader van het 40 jarig jubileum van de PBG, maar door alle coronaperikelen kon dat keer op keer niet doorgaan.

Ondanks de WK-finale was de kerk zeer goed gevuld en trapte Wilhelmina onder leiding van Onno Zuidema het adventsconcert af. Met veel enthousiasme bracht Wilhelmina bekende en minder bekende kersliederen ten gehore met af en toe een onverwachte swingende wending. Trombonist Wilbert Zwier van de PBG bracht het sfeervolle ‘Have yourself a merry Christmas’ ten gehore met Wilhelmina. Na de pauze droeg presentatrice Atty Holthof het stokje over aan Frank Bos en vervolgde de PBG onder leiding van Richard Visser het concert.  De muzikanten en het publiek genoten zichtbaar van deze sfeervolle muzikale middag.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.