Vakland Het Hogeland organiseert informatieavonden over CAD-tekenen

WARFFUM – Vakland Het Hogeland, Cadix en SPT-Noord organiseren drie informatieavonden 2D- en 3D-tekenen op de computer, oftewel: CAD-tekenen. De bijeenkomsten worden gehouden in ’t Wieshoes aan de Westervalge 5a in Warffum, op 8, 15 en 22 februari van 18.30 tot 21.00 uur. De samenwerkende partijen willen hiermee geïnteresseerden de mogelijkheid bieden om te onderzoeken of het beroep CAD-tekenaar of -modeleur bij hen past, en het tekort aan technisch personeel tegengaan.

CAD staat voor Computer-Aided Design. Een CAD-tekenaar maakt met behulp van software technische tekeningen van bijvoorbeeld een gebouw, infrastructuur of machines. Die tekeningen worden onder andere gebruikt in de architectuur, bouw, werktuigbouw en civiele techniek.

In februari organiseren Vakland Het Hogeland, Cadix en SPT-Noord drie bijeenkomsten waar geïnteresseerden zich voor kunnen aanmelden.

AutoCAD-tekenaar op 8 februari (18.30 tot 21.00 uur)

Een AutoCAD-tekenaar maakt met AutoCAD-software technische tekeningen voor diverse branches zoals de bouw, werktuigbouw, civiele techniek.

Bouwkundig tekenaar/modelleur op 15 februari (18.30 tot 21.00 uur)

Een bouwkundig tekenaar maakt bouwkundige tekeningen van alle onderdelen, constructies, afmetingen en materialen van een bouwwerk.

Werktuigbouwkundig tekenaar op 22 februari (18.30 tot 21.00 uur)

Een werktuigbouwkundig tekenaar maakt ontwerpen van producten of delen ervan, bijvoorbeeld machines en metaal- en werktuigkundige installaties.

Tijdens de bijeenkomsten wordt ook een goede indruk gegeven van hoe een werkdag van een CAD-tekenaar of -modeleur eruitziet.

Er is nog steeds een tekort aan technisch personeel op de arbeidsmarkt. Het UWV stelt elk jaar een kansenberoepenlijst samen. Op die lijst staan beroepen waar momenteel veel vraag naar is of waar de komende tijd een tekort in zal ontstaan. In deze lijst staan ook CAD-gerelateerde functies. Door het volgen van een training of een scholingstraject in aanloop naar een CAD-functie wordt de kans op een baan aanzienlijk vergroot. Als CAD-tekenaar kun je aan de slag bij bouwbedrijven, timmerbedrijven, aannemers, ontwerpbureaus, maar ook bij metaalbedrijven, machinefabrieken of bijvoorbeeld meubelmakers.

Voor geïnteresseerden die na de informatieavond verder willen met CAD-tekenen wordt ondersteuning aangeboden bij de mogelijkheden die er zijn voor om- en bijscholing, het uitzoeken van beschikbare subsidies en het in contact komen met interessante bedrijven.

Deelname is kosteloos. Er is plek voor 15 tot 20 deelnemers per avond.

Waar: ’t Wieshoes, Westervalge 5a, Warffum

Wanneer: 8, 15 en 22 februari van 18.30 tot 21.00 uur

Benodigdheden: Geen

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door hun gegevens achter te laten op de website van Vakland Het Hogeland, hier kun je ook aangeven aan welke van de drie bijeenkomsten je deel wil nemen. 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.