Diverse gevulde eieren, lekker bij de borrel op oudjaarsavond

Basisrecept gevulde eieren

Ingrediënten voor 12 gevulde eieren.

  • 6 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd

Bereiden,

  1. Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken en pel ze.
  2. Halveer de eieren in de lengte en schep de eidooiers in een kommetje. Prak het eigeel fijn en meng met de mayonaise en mosterd tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Schep het mengsel in een spuitzak en spuit de vulling in de holtes van de eieren

Bereidingstip

Heb je geen spuitzak, schep dan met een theelepel het mengsel in de holtes.

Suggesties voor diverse soorten gevulde eieren. Alle recepten gaan uit van het basisrecept voor de vulling.

Gevulde eieren met guacamole; Voeg het vruchtvlees van een halve avocado en 2 eetlepels limoensap toe aan het eimengsel en pureer met een staafmixer glad. Spuit het mengsel in de eieren en bestuif met cayennepeper.

Gevulde eieren met augurk-dille; Roer 1 eetlepel fijngehakte augurkjes en een handje fijngehakte dille door het eimengsel. Spuit het mengsel in de eieren en garneer met dille.

Gevulde eieren met chili-uitjes; Roer 1 eetlepel zoete chilisaus door het eimengsel. Spuit het mengsel in de eieren en bestrooi met gefrituurde uitjes.

Gevulde eieren met gado gado; Roer 1 eetlepel pindakaas en 1 eetlepel sojasaus door het eimengsel. Spuit het mengsel in de eieren en bestrooi met kroepoek en lente-ui.

Gevulde eieren Aziatisch; Roer 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel sesamolie en 1 fijngehakte bosui door het eimengsel. Spuit het mengsel in de eieren en bestrooi met sesamzaad.

Gevulde eieren kip-bieslook; Roer 50 gram fijngehakte gerookte kip en een handje fijngehakte bieslook door het eimengsel. Spuit het mengsel in de eieren en garneer met bieslook.

Gevulde eieren jalapeño-bacon; Bak 4 plakken bacon goudbruin en knapperig en hak fijn. Roer 1 eetlepel fijngesneden jalapeño’s (potje) en de helft van de bacon door het eimengsel. Spuit het mengsel in de eieren en garneer met de rest van de bacon.

Gevulde eieren biet-limoen; Voeg 50 gram gekookte biet toe aan het eimengsel en pureer met een staafmixer glad. Spuit het mengsel in de eieren en bestrooi met limoenrasp.

Gevulde eieren Italiaans; Roer 50 gram fijngehakte zongedroogde tomaatjes en een handje fijngehakte basilicum door het eimengsel. Spuit het mengsel in de eieren.

Gevulde eieren zalm-dille; Roer 50 gram fijngehakte gerookte zalm en een handje dille door het eimengsel. Spuit het mengsel in de eieren en garneer met dille.

Eet smakelijk. Verder wens ik iedereen een goed en feestelijk uiteinde en de allerbeste wensen voor 2023.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !