Nieuwjaarsduik Eenrum

EENRUM – In Eenrum werd voor de eerste keer een nieuwjaarsduik georganiseerd. Locatie was de onder water staande ijsbaan op het sportpark. Vanaf 13.00 uur kon er worden ingeschreven en twintig minuten later gaf Marcel Heinstra – na korte uitleg over het parcours – het ‘startschot’. Van de 17 ingeschreven deelnemers, bedacht zich op het laatste moment nog eentje. Het meisje koos op het dijkje van de ijsbaan – een meter voor het water – voor een lekkere warme handdoek en de jas van mama. 

De organisatie was dik tevreden over de deelname en het aantal toeschouwers. Het ligt in de bedoeling om dit evenement in stand te houden……………….. mits er geen ijs ligt natuurlijk.

Ook in Winsum kon men het nieuwjaar induiken. Dit gebeurde vanaf de steiger aan de Winsumerdiep.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.