Noorderzorg Diensten Thuis uit Uithuizen failliet

GRONINGEN – Vrijdag heeft de rechtbank het faillissement uitgesproken van Noorderzorg Diensten Thuis uit Uithuizen. Hans Silvius van DeHaan Advocaten en Notarissen is door de rechtbank aangesteld als curator. 

De werkzaamheden in het kader van de WMO, huishoudelijke ondersteuning, zijn al langere tijd niet rendabel omdat de vergoeding vanuit de WMO niet toereikend is. Om die reden is er in 2022 intensief gezocht naar oplossingen. Zo zijn er gesprekken gevoerd met de gemeenten Eemsdelta en Het Hogeland, waar Noorderzorg Diensten Thuis actief was. Daarnaast zijn er ook overnamegesprekken geweest met een andere organisatie. Helaas hebben we dat niet positief kunnen afsluiten.

De curator is inmiddels bezig met het interesseren van overnamekandidaten om zo snel mogelijk tot een doorstart te komen. Hierdoor wordt de continuïteit van zorg geborgd en worden inspanningen verricht om de werkgelegenheid te behouden. Alle medewerkers van Noorderzorg Diensten Thuis bv blijven gewoon doorwerken tot aan einde opzegtermijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cliënten en medewerkers van Noorderzorg Diensten Thuis bv zijn vandaag door ons op de hoogte gebracht van de situatie.

 

 

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.