Belangrijke winst DWA/Argo

WINSUM – Afgelopen zaterdag hervatten de korfballers van DWA/Argo de competitie weer na de stop rondom de feestdagen. SIOS/Jumbo Wolvega kwam op bezoek in Winsum. Al gauw werd duidelijk dat DWA/Argo de betere ploeg was, maar na een snelle ruime voorsprong, werd de ruststand 12-10. In de tweede helft ging het iets moeizamer, maar DWA/Argo wist de voorsprong de gehele wedstrijd te behouden en de eindstand werd 22-19.

Er waren zaterdag enkele wijzigingen binnen het basisachttal van trainer-coach Lisette Hamminga. Natasja van der Laan–Schuuring startte voor het eerst weer in de basis van het vlaggenschip sinds haar blessure. Dit betekent dat Hamminga het resterende seizoen zal spelen met vijf heren en vijf dames. Sanne Schuuring startte ditmaal langs de lijn. Sjouke Hoekstra kampte met een enkelblessure, waardoor de overige vier heren in de basis stonden.

Vlak voordat de wedstrijd begon, werd een oude traditie in ere hersteld. De F-en-E pupillen waren het Team van de Week. Voor aanvang van de wedstrijd werd dit team voorgesteld.

SIOS was in het veldseizoen van 2021-2022 nog tweemaal te sterk voor DWA/Argo, maar in de stand tot zaterdag blijkt dat de ploeg het dit seizoen een stuk moeilijker heeft. De Friezen staan onderaan en het was dus belangrijk voor DWA/Argo om juist tegen deze ploeg de winst te pakken.

Al in de eerste aanval wist Yarin Smedema met een schot de score te openen en even later maakte Nick Brandsma de 2-0. Toen sloeg de pech al meteen toe bij de thuisploeg, want in de aanval hierna viel Jildau Smedema uit met een nare enkelblessure. Sanne Schuuring kwam binnen de lijnen en verving Smedema.

DWA/Argo liet zich niet van de wijs brengen en had ondanks deze blessure direct de smaak te pakken. De thuisploeg was in zeer goede doen en liep vlot uit naar een 6-0 voorsprong. SIOS wist op den duur mee te scoren, maar de verdediging van DWA/Argo stond als een huis. In het volgende deel van de eerste helft vielen de doelpunten om en om, tot een stand van 12-7. DWA/Argo kende in de laatste fase van het eerste bedrijf een wat mindere fase, en hierdoor kon SIOS beter in de wedstrijd komen. Zij wisten te scoren tot een stand van 12-10. Met deze stand gingen de ploegen de rust in. Coach Hamminga attendeerde DWA/Argo erop dat het in de tweede helft weer van voren af aan moest beginnen, in de veronderstelling dat het weer opnieuw nul tegen nul stond. Tevens moest het spel ook iets getemporiseerd worden want het tempo van de Winsumers en Bedumers lag erg hoog in deze wedstrijd, met fouten tot gevolg.

Na de rust duurde het drie minuten voordat er een treffer kwam. Deze kwam uit handen van de Friezen, waardoor het nog maar één verschil was in het voordeel van DWA/Argo. Door belangrijke doelpunten van Ole Smedema, Lieke Stoepker en Sanne Schuuring bleef DWA/Argo de tegenstanders op afstand houden. Na 15-13 scoorde Stoepker twee maal op rij waardoor DWA/Argo uitliep naar een stand van 17-13. SIOS bleef echter aandringen, want even later was de stand weer twee verschil. Zo kreeg de wedstrijd een spannend slot. DWA/Argo bleef de voorsprong elke keer behouden, maar SIOS gaf niet op. Yarin Smedema, haar neef Ole Smedema, Nick Brandsma, Lieke Stoepker en de in het veld gekomen Tycho Schuuring hielden met hun treffers het verschil op drie. Zo kwam SIOS niet meer langszij en DWA/Argo heeft dan ook verdiend gewonnen. De eindstand werd 22-19. DWA/Argo doet met deze belangrijke winst goede zaken en staat momenteel op een gedeelde derde plek in deze spannende poule. Elk gewonnen punt is cruciaal, want het gat met een degradatieplaats is namelijk maar één punt.

Scores DWA/Argo: Ole Smedema (6x), Lieke Stoepker (6x), Nick Brandsma (4x), Yarin Smedema (2x), Sanne Schuuring (2x), Natasja van der Laan – Schuuring (1x), Tycho Schuuring (1x).

Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo een uitwedstrijd tegen HHV. HHV staat in de poule gelijk met DWA/Argo. Dit duel zal om 18.20 uur van start gaan in Hollandscheveld.

Stand:

Flamingo’s                                  5-10

DIO/Donkerbroek/Odis/VZK       5-6

DWA/Argo                                   5-5

HHV                                             5-5

Spannum                                     5-5

De Hoeve                                     5-4

ROG                                             5-4

SIOS                                             5-1

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !