Zangmiddag in Noordwolde rond nieuwe liedbundel

NOORDWOLDE – In de Sebastianuskerk van Noordwolde wordt zondag 29 januari een middag gehouden rond de nieuwe liedbundel Psalmen anders (aanvang 15.00 uur). In de afgelopen zomer verscheen deze liedbundelals een vervolg op het Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk.

Van zo’n 100 Psalmen zijn nieuwe, eigentijdse varianten gemaakt. Sommige varianten blijven dicht bij de grondtekst, andere verwerken actuele maatschappelijke vragen. Er zijn teksten voor kinderen geschreven en er zijn versies uit de wereldkerk. Een rijk gevarieerde bundel dus.

Om daarvan te proeven, wordt er op zondag 29 januari een oefenmiddag gehouden in de Sebastianuskerk van Noordwolde onder leiding van Helmer Roelofs, cantor van onder andere de gemeente Noord- en Zuidwolde. Samen met predikante Gonny de Boer verzorgt hij een zangmiddag waarop belangstellenden kennis kunnen maken met het nieuwe liedboek.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.