Vakland Het Hogeland springt in de trend van overstappende werknemers

WARFFUM – Vorig jaar maakten anderhalf miljoen mensen een overstap van werkgever. Dat is zo’n een op de vijf werknemers, blijkt uit een analyse van uitkeringsinstantie UWV. Er is een te kort aan tekenaars in de bouw en techniek en daarom houdt Vakland Het Hogeland op 22 februari een informatieavond over 2D- en 3D-tekenen op de computer (CAD-tekenen). Hiervoor wordt samengewerkt met CAD kennispartner Cadix en Servicepunt Techniek Noord (SPT).

De bijeenkomst wordt gehouden in ’t Wieshoes in Warffum op  22 februari van 18.30 tot 21.00 uur. Deelnemers kunnen erachter komen of het beroep CAD-tekenaar of -modelleur bij hen past. Ook in deze technische beroepen is er een tekort aan personeel. CAD staat voor Computer-Aided Design. Een CAD-tekenaar maakt met behulp van software technische tekeningen. Die tekeningen worden onder andere gebruikt in de architectuur, bouw, werktuigbouw en civiele techniek. Tijdens de bijeenkomsten krijgen de deelnemers ook een goede indruk van hoe een werkdag van een CAD-tekenaar of -modelleur eruitziet.

Er is nog steeds een tekort aan technisch personeel op de arbeidsmarkt. Het UWV stelt elk jaar een kansenberoepenlijst samen. Op die lijst staan beroepen waar momenteel veel vraag naar is of waar de komende tijd een tekort in zal ontstaan. In deze lijst staan ook CAD-gerelateerde functies. Door het volgen van een training of een scholingstraject in aanloop naar een CAD-functie wordt de kans op een baan aanzienlijk vergroot. Als CAD-tekenaar kan men aan de slag bij bouwbedrijven, timmerbedrijven, aannemers, ontwerpbureaus, maar ook bij metaalbedrijven, machinefabrieken of bijvoorbeeld meubelmakers.

Wie na de informatieavond verder wil met CAD-tekenen, wordt ondersteuning aangeboden bij om- en bijscholing, het uitzoeken van beschikbare subsidies en het in contact komen met interessante bedrijven. De deelname is kosteloos. Er is plek voor 15 tot 20 deelnemers per avond. ’t Wieshoes is te vinden aan de Westervalge 5a in Warffum. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door hun gegevens achter te laten op de website van Vakland Het Hogeland, www.vaklandhethogeland.nl/leeraanbod-vakland. Hier kunnen ze ook aangeven aan welke van de drie bijeenkomsten ze deel willen nemen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !