Beter Thuis Wonen volgt Diensten Thuis Noord-Groningen op

GRONINGEN – Op 30 december 2022 heeft de rechtbank Noord-Nederland het faillissement uitgesproken van Diensten Thuis Noord Groningen B.V., een dochteronderneming van Stichting Noorderzorg. Bij de instelling werken 91 medewerkers, die aan circa 400 personen huishoudelijke ondersteuning bieden in de gemeenten Het Hogeland en Eemsdelta. De rechtbank stelde daarop Hans Silvius aan als curator. 

Silvius heeft vervolgens overnamekandidaten gezocht en heeft daarmee in de afgelopen weken overleg gevoerd. De continuïteit van zorg en behoud van werkgelegenheid was voor de curator leidend in het proces van afweging.

Werkzaamheden onveranderd

Samen met Beter Thuis Wonen is de curator van Diensten Thuis tot een overeenkomst gekomen. Beter Thuis Wonen is al ruim 12 jaar actief in nagenoeg alle gemeenten van de provincie Groningen en kon hierdoor snel handelen. De overlast voor de medewerkers wordt hierdoor tot een minimum beperkt en ook de zorg voor de cliënten wordt gecontinueerd.

Tijdens de bijeenkomst op donderdag 26 januari maakten de medewerkers van Diensten Thuis kennis met Beter Thuis Wonen. Voor de medewerkers zal er weinig veranderen en hun werkzaamheden lopen door zoals ze gewend zijn. Wel krijgt iedere medewerker per 1 februari 2023 een nieuwe arbeidsovereenkomst, voorzien van dezelfde voorwaarden, zoals ze gewend waren. Ook streeft Beter Thuis Wonen ernaar om de cliënt-medewerkerrelatie zoveel mogelijk in stand te houden.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.