Podium Nicolaaskerk viert Poëzieweek  

KLOOSTERBUREN – Op zondag 29 januari is er bij Podium Nicolaaskerk in Kloosterburen een Literaire Salon in het kader van de nationale Poëzieweek. Het thema is dit jaar Vriendschap. Dichter Lilian Zielstra draagt voor uit eigen werk. Haar optreden wordt afgewisseld door blokfluitensemble Rosa Nova onder leiding van Marianne Heeres. 

Lilian Zielstra (Stadskanaal, 1991) is dichter en schrijver. Ze was stadsdichter van Groningen. In 2014 debuteerde ze met de bundel Specimen, in 2019 gevolgd door Ik zag een man met een bos bloemen naar de Nieuwstad gaan. Ze won de Frans Vogel Poëzieprijs, stond tweemaal in de finale van Write Now! en trad onder andere op bij Oerol, Explore the North en Dichters in de Prinsentuin. Ze studeerde Nederlands in Groningen en werkt o.a. bij Boekhandel Godert Walter.

Het ensemble Rosa Nova bespeelt alle soorten blokfluiten, van de grote contrabas tot de bekende sopraan en de kleine sopranino. De muziek is heel divers: barokmuziek, tango’s, 16e eeuwse consortmuziek, volksmuziek uit allerlei windstreken, enz.

Podium Nicolaaskerk, St. Jansstraat 8, Kloosterburen. Aanvang: 15.00 uur, entree: € 12,50. Kaarten kunnen besteld worden via www.nicolaaskerk.NU of 0595 487788.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !