ViberQ viert eerste aansluiting in Ulrum

ULRUM – Het was even een feestje bij eetcafé Neptunus in Ulrum. ViberQ vierde de eerste aansluiting in het dorp op het glasvezelnet. Buiten zijn de arbeiders sleuven aan het graven, binnen wordt getoast op het resultaat.

Peter Nijland, manager operations van ViberQ, meldt met gepaste trots dat in het dorp Ulrum 80 procent van de panden is aangemeld voor aansluiting op de glasvezel. In de dorpen Baflo en Winsum ligt dit percentage op zo’n 50 procent. “Dit succes is vooral te denken aan de schouwers, onze mensen die inwoners bezoeken en duidelijk uitleggen wat de bedoeling is en wat er gaat gebeuren. Niks hoge bergen beloven, gewoon nuchter uitleggen wat we te bieden hebben. Een aansluiting is geen verplichting om over te stappen op een van onze providers. En natuurlijk hopen we dat mensen uiteindelijk voor onze providers kiezen.”

Over klachten als gevolg van het graven van sleuven zegt Nijland: “Als een stuk klaar is doen we een inspectie op de kwaliteit van de afwerking en zo nodig wordt er ingegrepen. Waar gehakt worden vallen spaanders maar we doen ons uiterst best om de situatie zo goed mogelijk te herstellen.”

Stefan Valkema die met een zakenpartner het oude Neptunus nieuw leven heeft ingeblazen zegt over de aansluiting: “Ik heb vertrouwen in glasvezel en ik ben tevreden over het aanbod van ViberQ. Ze waren de eerste die een goed aanbod deed.”

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.