Witlofschotel vegetarisch

Ingredieënten: voor 4 personen.

1 kg vastkokende aardappelen.                         4 stuks eieren.

8 stronken witlof.                                               150 gr gerapte komijnekaas16.

10 takjes krulpeterselie.                                     Snuf nootmuskaat.

400 ml kookroom.                                              Peper en zout naar smaak.

2 uien.                                                                 4 eetlepels roomboter.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 210 graden en breng in een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook voor de aardappelen. Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in plakken van ½ cm dik. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de harde onderkant van de stronken witlof en snijd de witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de witlof vervolgens in repen. Snijd de krulpeterselie fijn.

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de ui en witlof 5 minuten op middelhoog vuur. Roer regelmatig door en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout (zie tip!).

Kluts de eieren met een vork in een kom. Meng met de kookroom en de helft van de kaas. Roer de krulpeterselie erdoor, maar houd een klein beetje apart ter garnering. Breng op smaak met peper en zout.

Vet de ovenschaal in met de overige roomboter. Doe de ui en witlof in een ovenschaal en bedek dakpansgewijs met de aardappelen. Schenk het eimengsel erover en bestrooi met de overige kaas. Bak 16 – 18 minuten in de oven of totdat het eimengsel stevig is geworden.

Verdeel de aardappel-witlofschotel over de borden . Garneer de borden met de achtergehouden krulpeterselie en doe er naar smaak eventueel nog wat nootmuskaat over.

Eet smakelijk

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !