DWA/Argo revancheert zich op De Hoeve

WINSUM – De korfballers van DWA/Argo hebben afgelopen zaterdag de return tegen De Hoeve verdiend gewonnen. De Winsumers en Bedumers stonden het grootste deel van de wedstrijd op voorsprong en wisten uiteindelijk de winst met 18-14 over de streep te trekken.

De thuisploeg had in het vorige duel met 20-19 verloren van De Hoeve. Toen al kwam de ploeg met een gevoel van het veld dat het mogelijk moest zijn om de Friezen uit de gelijknamige plaats te verslaan.

Zaterdag kon trainer-coach Lisette Hamminga bij de heren nog steeds niet beschikken over Nick Brandsma en bij de dames was Jildau Smedema nog niet hersteld van haar blessure.

DWA/Argo begon sterk want al in de eerste minuut schoot Tom van der Laan van afstand raak. Even later was ook Lieke Stoepker vanuit een vrije bal trefzeker, waardoor het 2-0 werd. De Hoeve kwam hierna ook op stoom en scoorde als antwoord drie maal achter elkaar. Dit was achteraf het enige moment in de wedstrijd waarop de gasten op een voorsprong stonden.

Lieke Stoepker, Natasja Van der Laan-Schuuring en Ole Smedema zorgden er in het vervolg van de eerste helft voor dat het 6-3 werd. Toch was De Hoeve een ploeg om rekening mee te houden, want de Friezen schoten gemakkelijk en zuiver van afstand, waardoor het even later al weer gelijk stond, 6-6. Het initiatief bleef echter bij de thuisploeg. Met goals van Yarin Smedema en Tom van Der Laan werd het 8-7 bij rust.

Na de pauze was het eerste woord aan de gasten, maar nadat Lieke Stoepker haar derde treffer had gemaakt, sloeg DWA/Argo een gaatje van 9-9 naar 12-9. Hiermee moest De Hoeve in de achtervolging, maar DWA/Argo hield een gaatje. Via 12-10 werd het 14-10 door ondermeer Sjouke Hoekstra en bij 14-12 vergrootte de thuisploeg wederom het gat naar vier treffers. Natasja Van der Laan-Schuuring en Ole Smedema waren hiervoor verantwoordelijk. De wedstrijd naderde inmiddels het einde en ondanks aandringen van De Hoeve bleef DWA/Argo overeind. Dit was vooral te danken aan het sterke reboundende werk van de boomlange Sam Pestoor. Pestoor zorgde ervoor dat er lange aanvallen gespeeld konden worden, doordat hij de gemiste kansen bij de korf afving. Via 16-13 en 17-14 werd de eindstand 18-14 door een treffer van Sanne Schuuring.

DWA/Argo kwam met een goed gevoel het speelveld af en ziet in de stand dat deze winst erg belangrijk was. De strijd onderin is spannend, want de voorlaatste plaats is aan het einde van de competitie een degradatieplaats en DWA/Argo is nog lang niet veilig.

Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker (5), Ole Smedema (3), Tom van Der Laan (3), Natasja van der Laan-Schuuring (3), Sanne Schuuring (2), Yarin Smedema (1) en Sjouke Hoekstra (1).

Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo de eveneens belangrijke wedstrijd in Easterein tegen Spannum. De vorige ontmoeting werd vrij eenvoudig gewonnen door DWA/Argo, maar zaterdag zal het waarschijnlijk een stuk lastiger worden. Het duel begint om 12.25 uur.

Stand:

Flamingo’s                              8-16

HHV                                        8-11

De Hoeve                                8-11

DIO/Donkerbroek/Odis/VZK   8- 8

DWA/Argo                               8- 7

ROG                                        7- 6

Spannum                                7- 5

SIOS                                       8- 1

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.