Hardlopers Artemis actief over de provinciale grenzen

WINSUM – Leden van de Loopgroep Artemis uit Winsum hebben het afgelopen weekend meegedaan aan wedstrijden op Texel, Uddel, Wijster en Apeldoorn. Ook was er een trainingsweekend op Schiermonnikoog.

Aleida Groothoff (foto) uit Winsum heeft zaterdag met succes deelgenomen aan een 15 kilometer lange trail op Texel. De Texeltrail  met start en finish bij de camping De Krim in De Cocksdorp is een uitdagende looptocht door het ruige duin- en strandlandschap van Texel op veelal onverhard geaccidenteerd terrein met schelpenpaden, zandpaadjes, mul zand en modder. Ruimte, wind en water kenmerken de beleving van het hardlopen door de Texelse natuur. Er kon gekozen worden uit de afstanden 15, 24 en een hele marathon. Het totaal aantal gefinishte deelnemers bedroeg 312.

Aleida Groothoff startte op de 15 kilometer trail en kwam hierin uitstekend voor de dag. In een veld van 91 deelneemsters eindigde ze op een keurige 7e plaats in 1.22.02 uur.

Arjen Kwint uit Loppersum heeft eveneens zaterdag op de Veluwe zijn 18e marathon tot een goed einde gebracht.

Er werd die dag voor de vijfde keer een marathon-trail gehouden door het mooiste stuk natuur op de Veluwe: het Kroondomein Het Loo. Een trailloop door het leefgebied van edelherten, wilde zwijnen en inmiddels ook wolven. Het parcours volgde voornamelijk bospaden en was behoorlijk heuvelachtig. Vanwege het unieke karakter van het gebied mochten er maximaal 150 deelnemers starten. Deze trailloop was geen wedstrijd, de nadruk lag op de beleving. Het doel was genieten van de omgeving tijdens een flinke inspanning. De start en finish waren bij het Uddelermeer in Uddel.

Onder de 150 deelnemers bevond zich ook Arjen Kwint. De Lopster kreeg onderweg problemen met zijn linkervoet maar wist toch de finish te halen. Met een tijd van 4.55.38 uur klasseerde hij zich als 142e.

Janneke Cazemier uit Warffum heeft ook op zaterdag met succes de Vamberg Marathon bedwongen.

De Mooi Drenthe Lopers organiseerden opnieuw een kleinschalige marathon. Deze keer werd er gekozen voor de Vamberg bij Wijster. Er was een ronde van 8 kilometer aan de noordkant uitgezet waarbij vijf keer de berg werd overgestoken met als toetje voor de zesde keer naar boven en finishen op de top aan het einde van de kasseienstrook. Het aantal hoogtemeters bedroeg bijna 300. Elke ronde kende een beklimming van ruim 500 meter met een gemiddelde stijging van 10%.

Janneke Cazemier was een van de 21 deelnemers waarvan er 19 de marathon uitliepen. Zij noteerde een eindtijd van 5.03.10 uur en werd hiermee 4e bij de vrouwen en 17e overall.

Marnix van den Brink uit Groningen heeft zondag in Apeldoorn zijn persoonlijk record op de 25 kilometer verbeterd.

Bijna 14.00 deelnemers stonden in Apeldoorn na twee jaar stilstand door corona aan de start van de 48e editie van de Centraal Beheer Midwintermarathon, het oudste en een van de grootste hardloopevenementen van Nederland. Het was prima loopweer voor de deelnemers die de keuze hadden uit de afstanden 8, 16,1 en 25 kilometer. De start en finish vond plaats op de statige Loolaan. Bijna 450 vrijwilligers zorgden er voor dat het evenement vlekkeloos is verlopen.

Marnix van Den Brink was de enige afgevaardigde van Artemis. Hij koos voor de 25 kilometer. Deze afstand kende een route door de bosrijke en heuvelachtige omgeving van Apeldoorn en Hoog Soeren aangevuld met een extra lus over de Asselse heide. De stad-Groninger finishte na 2.15.14 uur als 165e bij de mannen 50 in een veld van 262 deelnemers. Een persoonlijk record. Hij verbeterde zijn beste tijd op deze afstand gelopen in 2019 ook in Apeldoorn met maar liefst 11.08 minuten.

Artemis organiseerde het afgelopen weekend na twee jaar afwezigheid door corona voor de 15e keer een trainingsweekend op Schiermonnikoog.

Het prachtige wadden-eiland Schiermonnikoog, de inspirerende leiding van Harmjan Postmus, het gastvrije café, restaurant en hotel Duinzicht, de puzzeltocht uitgezet door Marjan Vink en Marianne Waterman, de duurloop onder leiding van Tini Visker, de wandelingen, de fietstochtjes, het shoppen en de bezoekjes aan Hotel van der Werff en de Tox bar, activiteiten die veel Artemissers op basis van vrijheid blijheid al vijftien jaar meemaken.

De 25 deelnemers konden opnieuw terugkijken op een zeer geslaagd weekend. Het weer liet zich beide dagen van zijn beste kant zien.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.