Hulp bij belastingaangifte

WINSUM – Onder het motto “Laat geen geld op de plank liggen” roepen wij mensen met een laag inkomen  op zich ook dit jaar aan te melden voor de gratis belastingservice, die de stichting Vrienden Voor Elkaar Winsum Gr., Mensenwerk Hogeland en Biblionet Groningen gezamenlijk organiseren.

De Belastingdienst verzoekt om vóór 1 mei 2023 de aangifte inkomstenbelasting over 2022 in te dienen. Behalve bij deze aangifte kan men ook worden geholpen bij de Toeslagen en eventueel verzoek om kwijtschelding Gemeentelijke Heffingen en Waterschapslasten. Het is bedoeld voor inwoners in de gemeente Het Hogeland met een laag inkomen (tot 120% van het bijstandsniveau}.

Waar en wanneer

In maart en april worden de aanmeldingen afgehandeld. Mensenwerk Hogeland doet dat in 4 bibliotheken:

Uithuizen: 6 maart van 10.00 tot 13.00 uur en 27 maart van 12.30 tot 16.00 uur

Leens: 9 maart en 7 april van 10.00 tot 13.00 uur

Winsum: 23 maart van 10.00 tot 13.00 uur

Bedum: 17 april van 10.00 tot 13.00 uur

Ook kunt u digitaal (computer) worden geholpen of in het kerkgebouw De Poort in Winsum op 19 april vanaf 13.30 tot 16.00 uur.

Meenemen

Het is van belang dat u de uitnodigingsbrief van de Belastingdienst meeneemt, maar als u die niet heeft ontvangen, kunt u ook worden geholpen.

Verder een brief van de belastingdienst met een machtigingscode of een actieve DigiD met sms controle + wachtwoord van uzelf en van uw eventuele fiscale partner. Deze is ook nodig voor eventuele mutaties van de Toeslagen. Neem hiervoor uw telefoontoestel mee, waarop u de sms code van de belastingdienst ontvangt.

Heeft u geen actieve DigiD, laat dat dan even weten.

Neem ook mee de jaaroverzichten 2022: werk/uitkering/pensioen plus bank- en spaarrekeningen. De betalingsbewijzen van de niet vergoede zorgkosten, de betalingsbewijzen studiekosten en de gegevens van leningen/schulden/erfenis.

Aanmelden

Mensen die gebruik willen maken van onze belastingservice kunnen zich melden bij Henk Wolters telefoon 06-23672464 of e-mail henkwolters@kpnmail.nl onder vermelding van naam, adres, woonplaats en telefoonnummer en de wijze waarop men geholpen wil worden: in de bibliotheek, digitaal (computer) of in De Poort in Winsum.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.