Lasagne met champignons en spinazie

Recept voor 4 personen.

Ingredieënten;

 • 1 pak lasagnebladen
 • 600 gr champignons
 • 400 gr (verse) spinazie
 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 2 tl Italiaanse kruiden
 • 150 gr kruidenroomkaas

Voor de bechamelsaus:

 • 50 gr bloem
 • 50 gr boter
 • 500 ml melk
 • 75 gr geraspte kaas
 • snufje zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Maak de champignons schoon en snijd in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd ook de spinazie wat fijner. Giet een beetje olie in een pan en bak de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten de champignons toe en bak circa 8 minuten mee.

Daarna kan de spinazie erbij. Breng het geheel op smaak met Italiaanse kruiden. Als de spinazie geslonken is, voeg de kruidenroomkaas toe. Laat de roomkaas smelten en zet daarna het vuur uit. Maak daarna de bechamelsaus. Smelt de boter in een pan. Voeg daarna de bloem toe en meng alles goed door elkaar. Laat dit 1 minuut bakken en voeg dan beetje voor beetje de melk toe. Blijf ondertussen goed roeren met een garde. Als je alle melk hebt toegevoegd, en de saus is wat dikker geworden, dan kun je de geraspte kaas en zout en peper toevoegen. Als de kaas gesmolten is, zet je het vuur uit.

Vet een ovenschaal in met olie. Verdeel een laagje saus over de bodem. Daarna lasagnebladen, daarna wat bechamelsaus, champignonsaus, lasagnebladen enz, enz.

Eindig met een laagje bechamelsaus. Zet het geheel ongeveer 30 minuten in de oven.

Eet smakelijk

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.