Daslooksoep

Daslook is zoals zoveel voorjaarsgroenten heel erg gezond. Het bevorderd de spijsvertering, ontmet en heeft een preventieve werking op hart- en vaatproblemen. In Nederland is de plant vrij zeldzaam, en staat op de lijst van bedreigde plantensoorten. Daslook behoort tot de lookfamilie net zoals de ui, bieslook en knoflook, kortom een pittige smaakmaker.

 Ingrediënten voor daslooksoep voor 4 personen:

  • 500 ml groentebouillon
  • 100 gram daslook
  • 1 sjalotje
  • eetlepel roomboter
  • 2 middelgrote aardappels
  • peper
  • scheutje citroensap.

Bereiding van de daslooksoep:

Pel en snipper het sjalotje. Verwarm de roomboter in een pan en fruit de sjalot glazig.
Schil ondertussen de aardappels en snijd deze in blokjes.
Doe 500 milliliter groentebouillon bij de sjalot en voeg de aardappelblokjes toen.
Kook de aardappels gaar in de bouillon in ongeveer 15 minuten.
Snijd de daslook in grove stukken.
Wanneer de aardappel gaar is pureer je het geheel met de staafmixer.
Warm nog even goed door en voeg vervolgens de daslook toe en pureer het met de staafmixer, laat de soep nu niet meer koken en je krijgt een prachtige groene soep. Maak op smaak met een klein scheutje citroensap en wat peper..
Super lekker (mits je van uien, bieslook, knoflook houdt) en super gezond!

Eet smakelijk

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !